Om företaget

Under 1998 grundade Kent Forsling Norra Hede Kött & Chark. Kent var köttmästare som på egen hand byggde upp en verksamhet inom sin bransch, här i Hede. Under sommaren 2017 köpte Niklas Persson och Jesper Eriksson verksamheten och blev nya ägare av företaget. Kompanjonerna fick ett pris tillsammans år 2018 som Årets nyföretagare i Jämtland/Härjedalen.

Ett annat pris som vi har mottagit, är för "Årets serviceföretag" i Härjedalens kommun, år 2019. Motiveringen till att vi fick priset var: “ Niklas och Jesper. Två grabbar med ett stort driv som vill verka och bo i Härjedalen. Satsar på lokala och ekologiska råvaror. Ett företag under utveckling som gärna samarbetar med andra”.

Motiveringen för det ovannämnda priset tycker vi är talande för hur vi arbetar. Vi satsar väldigt mycket på att vårt företag ska leverera varor av högsta kvalitet så att vi kan garantera att alla kunder är alltid är belåtna med de varor som de har köpt av oss. Samtliga produkter som vi lämnar ifrån oss är vi otroligt stolta över - med lokala- och ekologiska råvaror i fokus. Vi premierar samarbeten med erfarna och stolta yrkesmän i trakten. Dels för att vara med och bidra till ett levande Härjedalen, och dels för att kunna erbjuda våra kunder högsta möjliga köttstandard.

Under 2020 köpte Niklas ut Jesper, så idag driver Niklas verksamheten på egen hand, som ensamägare, och han satsar minst lika helhjärtat på företaget som tidigare när de var två ägare.
Samma år påbörjade vi ett nybygge av lokaler - ett nytt och betydligt större charkuteri och styckeri på cirka 500 kvadrartmeter. De nya lokalerna är nyligen färdigställda och innefattar 350 kvadratmeter av produktionsyta och 150 kvadratmeter med butik samt personalutrymmen. Tack vare de nya lokalerna kan vi vidareutveckla verksamheten, utifrån de rådande behoven som finns bland kunderna på marknaden.

Hede kött AB är ett växande företag som tar sig an nya utmaningar. Investeringen från EU gör att vi idag växer ännu fortare. I dagsläget har vi 2,5 heltidsanställningar året runt, och under vår högsäsong, från september till februari, har vi totalt 6 anställda i verksamheten.

Kontakt

​​​​​​​info@hedekott.se
0684-10303

​​​​​​​Adress
Särvsjövägen 20
​​​​​​​846 31 Hede